MAARTEN
BLOM

 

1982

BIJ HOUTHOFF BURUMA

van 2007 tot 2016

 

TEGENWOORDIG

General Counsel bij Coolblue

 

PRIVÉ

samenwonend, drie kinderen

 

ADAGIUM

‘Work hard, play hard’

Na tien jaar in de advocatuur hing Maarten Blom een half jaar geleden zijn maatpak aan de wilgen. Hij trok zijn sneakers aan en stapte vanaf dat moment elke ochtend als General Counsel het kantoor binnen van Coolblue.

Jouw overstap is vrij recent. Hoe bevalt het?

“Ik heb het erg naar mijn zin en heb me snel aangepast. Dat moest ook wel, want de cultuuromslag was enorm. Er werken hier veelal jonge mensen en de organisatie verandert snel. Maar net als bij Houthoff Buruma wordt ook hier keihard gewerkt in een prettige setting en goede sfeer. Dat laatste heb ik bij Houthoff, waar ik bij de M&A-praktijk in Rotterdam zat, ook altijd zo ervaren: work hard, play hard.” Qua inhoud lijkt het werk op elkaar, alleen werk ik nu aan de klantzijde. In de M&A-praktijk was ik altijd betrokken bij grote of complexe overnames, waardoor bestaande ondernemingen verder groeiden. Ook bij Coolblue houd ik me bezig met de groei van de organisatie, alleen heb ik hier te maken met andere stakeholders – zoals onze merkafdeling – en meer met corporate governance-achtige zaken.”

Waar houd je je op dit moment vooral mee bezig?

“We groeien zo hard dat we continu extra ruimte nodig hebben voor kantoor en winkels. Op wekelijkse basis ben ik dus huurcontracten aan het uitonderhandelen.
De e-commercemarkt in België en Nederland groeit exponentieel, maar Coolblue doet daar nog een serieuze schep bovenop. Zo hebben we een eigen bezorgdienst met 300 mensen die met wasmachines en koelkasten sjouwen en wil Coolblue dit jaar 1.500 mensen aannemen.

We maken nu de stap naar een ‘echt’ bedrijf met een ondernemingsraad en een raad van commissarissen. Qua compliance moeten we daar dus ook meer op sturen. Ook daarin vervul ik een sleutelrol.”

Wat vraagt voortdurende innovatie, groei en uitbreiding van een bedrijfsjurist?

“Dat je een doe-mentaliteit hebt en een yes-we-can-houding. Veranderingen kunnen razendsnel gaan binnen deze business, dus je moet snel willen en kunnen handelen. Niet continu op de rem trappen, maar juist op zoek gaan naar wat wel kan en mogelijk is. Als we bij Coolblue denken dat iets beter kan, dan gaan we daar direct mee aan de slag.”

Waar staan jullie over 5 jaar en wat is jouw rol in het proces om daar te komen?

“Klanttevredenheid is de belangrijkste factor in ons bedrijf. We willen daarin nog beter worden en tegelijkertijd een groei in omzet en winst realiseren. Om verder te groeien zijn we nu druk bezig om onze website in meerdere talen toegankelijk te maken en zo de stap naar het buitenland te maken. Een beursgang in de komende vijf jaar zou ook zomaar mogelijk kunnen zijn. Er staat mijn team en mij dus nog voldoende te doen.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur