A L U M N I
P O R T R E T


B A U K J E
D R E I M U L L E R

BIJ HOUTHOFF

 van 2010 tot 2017

 

TEGENWOORDIG

General Counsel Renewi plc

 

PRIVÉ

Woont in Amsterdam

 

ADAGIUM

Korter is (bijna altijd) beter

Waarom ben je van Houthoff overgestapt naar Renewi?

Sinds ik in 2009 aan mijn eerste zaak in de afvalsector werkte, toen nog voor Essent Milieu (nu Attero), ben ik eigenlijk al enorm gecharmeerd geraakt van de afvalindustrie. Het is een super interessante sector; van afval naar product, het is duurzaam en qua techniek erg interessant. In de zomer van 2016 heb ik Shanks Group plc bijgestaan bij de acquisitie van Van Gansewinkel Groep en zo de beide bedrijven goed leren kennen die later fuseerden tot Renewi. Het was een zomer keihard werken, maar wel aan een geweldig leuke deal. Toen ik vervolgens hoorde dat de General Counsel niet zo aanblijven, begon het te kriebelen. Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om de weg naar partner bij Houthoff te verruilen voor het bedrijfsleven. Het feit dat ik het bedrijf en het management al goed kende, de sector enorm interessant vind en ik in deze nieuwe functie weer enorm veel kan leren, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.

Renewi streeft ernaar bij te dragen aan een duurzame samenleving. Hoe draag jij daar als jurist aan bij?

In onze organisatie worden veel innovatieve ontwikkelingen opgezet in samenwerking met anderen. Zo werken wij samen met Philips om oude Philips stofzuigers te verwerken tot gerecycled plastic, zij maken daar vervolgens weer nieuwe stofzuigers van. Een dergelijke samenwerking begint met een goed idee, daaropvolgend een term sheet en een contract en uiteindelijk het product.

In de innovatieve keten kun je als jurist met een goed contract en vlotte pragmatische onderhandelingen een bijdrage leveren aan de business.

Waar ligt voor jou de juridische uitdaging op internationaal gebied?

Ik weet niet of uitdaging het juiste woord is, maar Renewi is een internationaal bedrijf. Wij opereren in de Benelux, UK, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Canada. Dat betekent dat ook veel van de juridische kwesties op mijn bureau niet uitsluitend Nederlands rechtelijk zijn. Gelukkig bestaat het legal team uit specialisten met een Nederlands, Belgisch of Engels rechtelijke achtergrond, waarmee wij het voornaamste deel van onze business hebben afgedekt. De internationale aspecten zijn eigenlijk vooral op menselijk vlak interessant en, gezien de cultuurverschillen, soms ook uitdagend. We hebben in onze Board, de Excom en eigenlijk de hele workforce een mooie mix van nationaliteiten. Dat is leuk en maakt samenwerking interessant en leerzaam.

Welke les nam je mee vanuit Houthoff?

Bij Houthoff heb ik geleerd om als business partner van de cliënt te denken en daarnaast om pragmatisch en oplossingsgericht te zijn in mijn advisering. Met name in de M&A-praktijk vraagt de cliënt om allerlei adviezen en oplossingen, die lang niet altijd juridisch zijn, en vaak ook onder hoge tijdsdruk. Die vaardigheden gebruik ik nu nog iedere dag. Ook binnen Renewi geldt dat wij als legal counsels de business bijstaan als partners, snel en pragmatisch advies blijft een basisbehoefte. Niet alleen een juridische afweging maken, maar zoeken naar een oplossing van een vraag die zelden uitsluitend juridisch is.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur