A L U M N I
P O R T R E T

 

E V E L Y N
V E R S T R A A T E N

BIJ HOUTHOFF BURUMA

van 2000 tot 2006

 

TEGENWOORDIG

Senior Legal Counsel bij G-Star Raw

 

PRIVÉ

woont met haar twee dochters in Amsterdam

 

ADAGIUM

‘Verlies nooit je doel uit het oog’

Ze vertrok vanaf de Zuidas rechtstreeks naar een van de meest succesvolle Nederlandse modemerken. Evelyn begeleidt de juridische processen die komen kijken bij de optimalisatie van de internationale verkoopkanalen.

Waarom de overstap van Houthoff Buruma naar G-Star?

“Deze baan kwam min of meer op mijn pad, net op het moment dat ik aan het nadenken was over mijn toekomst. Ik werkte toen 8,5 jaar in de advocatuur en wilde weleens iets anders. Bij G-Star werd mij een aantrekkelijke functie geboden met een internationale scope. Een droombaan.”

Waar ligt voor jou die juridische uitdaging op internationaal gebied?

“Zo’n 90 procent van mijn werk richt zich op het optimaliseren van onze distributiekanalen. We kijken naar de verschillende internationale markten en bepalen vervolgens of we beter kunnen kiezen voor franchise of voor retail. In het ene land doen we alles zelf, in het andere land besteden we het juist liever uit. We bekijken dat per land en per jurisdictie. Nadat de financiële haalbaarheid in een markt is vastgesteld, word ik er als jurist bij gehaald om de onderhandelingen en het juridische traject te begeleiden rondom de koop of verkoop van winkels en het afsluiten of beëindigen van contracten met franchisenemers. De crux zit ’m in het snel kunnen inspringen op de veranderende markten.”

G-Star is een hip en innovatief denimbrand. Hoe draag jij daar als jurist aan bij?

“Innovatie zit in ons DNA: de missie van G-Star is het innoveren van denim. Dat is natuurlijk niet iets waar ik direct aan bijdraag. Wel houd ik me bezig met vernieuwingen binnen ons omnichannel concept: ons e-commerce kanaal is gelinkt aan onze klanten, de retailers. Dit betekent bijvoorbeeld dat producten die online verkocht worden, niet meer alleen vanuit ons eigen warehouse worden verzonden, maar ook volgens het ship from store-principe. Dus online verkoop via de winkels, de franchisenemers. Het aangaan van samenwerkingen daarin en het opstellen van contracten ligt geheel bij de afdeling legal.”

Welke les nam je mee vanuit Houthoff Buruma?

“Niet zozeer een bepaalde les, als wel een bijzonder solide juridische basis. Dat is me in mijn huidige rol heel goed van pas gekomen en heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Mijn eerste patroon in de advocatuur zei ooit tegen me: ‘Durf een standpunt in te nemen!’ Dat is als jonge advocate natuurlijk best moeilijk. Hier bij G-Star moet ik nog vaak terugdenken aan dat advies. Ik heb het me inmiddels eigen durven maken.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur