STEVEN TER HORST

CHIEF INNOVATION OFFICER

LEES VERDER

Het mag op zijn minst een bijzondere functie genoemd worden: Chief Innovation. Steven ter Horst is in die hoedanigheid bij Houthoff Buruma verantwoordelijk voor de testfases en implementatie van programma’s als Luminance en alle andere innovaties op het gebied van legal tech.

“Het is nu vooral zaak om innovatie te omarmen en onszelf toe te staan om te investeren en te experimenteren”

Durven experimenteren

“Luminance is een investering voor de toekomst. We zien nu heel voorzichtig al de eerste voordelen. We hebben sneller in kaart welke informatie beschikbaar is, wat de kwaliteit en compleetheid is, waar mogelijke issues zitten en hoe we een due diligence efficiënt kunnen aansturen. Maar het is nog te vroeg om al over een concreet rendement te spreken. Sommige AI-tools zijn zelfs nauwelijks klaar voor de markt. Het is nu vooral zaak om innovatie te omarmen en onszelf toe te staan om te investeren en te experimenteren. Door nu al in te stappen volgen we de ontwikkelingen van dichtbij en leren we tegelijk zelf ook waar we AI wel en niet zinvol en verantwoord kunnen toepassen.

 

Wat kan een dergelijk systeem, en waar zitten beperkingen? Op welke vlakken raakt het onze processen? Kunnen we ons werk op een andere manier inrichten? Op dit moment loopt de technologie nog achter bij de ervaren advocaat. Maar een systeem als Luminance is een snelle leerling. En de ontwikkelingen op het gebied van slimme software en AI gaan onverminderd door. Op termijn kan het dus een wezenlijke rol gaan spelen in de praktijk. Wij zijn een innovatief kantoor en willen de allerbeste zijn, niet alleen op juridisch maar ook op technologisch vlak. Willen we die positie behouden, en liefst versterken, dan moeten we in de voorhoede van de ontwikkelingen blijven zitten. Durven experimenteren dus!”

Combinatie van beste systemen

“Als Chief Innovation Officer houd ik mij onder andere bezig met trends en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van pricing & projectmanagement, procesverbetering, business intelligence en legal tech. In Nederland zijn er maar een paar advocatenkantoren met een dergelijke afdeling. Dat zegt natuurlijk iets over de ambitie en de positionering van ons kantoor. We beperken ons overigens niet tot één aanbieder van software met machine learning en AI-elementen. Parallel aan Luminance zijn we bezig met RAVN, Kira en IBM’s Watson. Wij willen zo veel mogelijk ervaring opdoen met nieuwe technologieën. Verschillende applicaties excelleren in uiteenlopende toepassingen. Als we in de breedte voor onze cliënten het werk slimmer en efficiënter willen doen, moeten we het beste combineren van verschillende systemen.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur