De stijgende koers van M&A

LEES MEER

Voor de M&A-praktijk van Houthoff Buruma zullen 2016 en 2017 de geschiedenisboeken ingaan als vette jaren. Het aangetrokken economische klimaat met een sterke opkomst van private equity in M&A-deals, buitenlandse toetreders en goedkope schuldfinancieringsmogelijkheden zorgen voor een rijk gevulde M&A-pijplijn.

Houthof Buruma heeft haar positie in deze markt flink weten te versterken dankzij een groot aantal spraakmakende deals, maar ook door vinger aan de pols te houden bij de politiek inzake het wetsvoorstel omtrent nationale overnamekwesties. Spannende tijden. Gegeven haar rijke historie is het kantoor echter wel wat gewend. Om de eerste wereldwijde deals 24/7 te kunnen begeleiden, werden veldbedden op kantoor geplaatst. Deze veldbedden hebben inmiddels plaatsgemaakt voor iPads, waardoor er waar dan ook ter wereld gewerkt kan worden, bijvoorbeeld aan risico minimaliserende dual tracks. Met het oog op de toekomst wordt zelfs al gebruik gemaakt van productiviteitsverhogende Artificial Intelligence-technieken. Zo wordt de lat, ook binnen de M&A-praktijk van Houthoff Buruma, elk jaar een beetje hoger gelegd.

Hoe werkt een dual track, dat populaire dubbele spoor waarop de keuze tussen beursgang en verkoop zo lang mogelijk wordt opengehouden? En wat vergt dit van een M&A-team?
Jetty Tukker, associate-partner Corporate/M&A bij Houthoff Buruma, vertelt.

 

“We hebben sinds de crisis weer veel beursgangen gezien,” signaleert Tukker. “Sinds 2015 weten veel bedrijven Euronext weer te vinden. Het kan tijdelijk wat veranderen; zo hebben veel bedrijven vlak voor het Brexit-referendum tempo gemaakt en was het wat stil op het Damrak rond de Amerikaanse verkiezingen. Maar ik ben een half jaar geleden naar Houthoff Buruma gekomen en begeleid nu al drie beursgangen. Een van de drie is een dual track, waarvan wij één spoor doen.”

Steven ter Horst
Chief Innovation Officer bij Houthoff Buruma

Lees meer

Het mag op zijn minst een bijzondere functie genoemd worden: Chief Innovation. Steven ter Horst is in die hoedanigheid bij Houthoff Buruma verantwoordelijk voor de testfases en implementatie van programma’s als Luminance en alle andere innovaties op het gebied van legal tech.

EEN ROBOT ALS COLLEGA

Houthoff Buruma pioniert als een van de weinige advocatenkantoren in Nederland met slimme software en artificial intelligence. De tools verkeren nog in de beginfase, maar de machine is een snelle leerling.

Lees meer

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur