A L U M N I
P O R T R E T

 

N I L S
V E R N O O I J

BIJ HOUTHOFF

van 2006 tot 2014

 

TEGENWOORDIG

Senior Corporate Counsel bij Wipro in Bangalore, India

 

PRIVÉ

Woont met zijn vrouw Devyani en dochters, Meera (2 jaar) en Uma (2 maanden) in Bangalore. Hiervoor woonden ze ongeveer twee jaar in Mumbai en daarvoor een half jaar in Delhi. Devyani is ook jurist en werkt bij Thomson Reuters.

 

ADAGIUM

Go East, Young Man

Nils Vernooij was zeven jaar verbonden aan Houthoff en richtte zich op Corporate/M&A. Hij begon als stagiair bij Edward de Bock en maakte zijn stage af bij Alexander Kaarls – hij bleef in zijn team werkzaam tot zijn uitdiensttreding eind 2014.

Nils verhuisde begin 2015 naar India, waar hij na een break van vijf maanden aan de slag ging bij één van India’s grootste advocatenkantoren, AZB & Partners, in Mumbai. Sinds mei 2017 is hij bij Wipro in Bangalore werkzaam en richt hij zich op de wereldwijde M&A activiteiten en start-up investeringen van de Wipro groep.

Waarom ben je van Houthoff overgestapt naar AZB & Partners?

We wilden hoe dan ook een tijdje in India wonen, maar Devyani wilde ook dichterbij haar familie zijn. AZB is lokaal vergelijkbaar met een kantoor als Houthoff. Dus in die zin was de overstap vrij soepel. Ik heb bij AZB onder meer werk gedaan voor de Tata groep (in Nederland bekend van Tata Steel, de voormalige Hoogovens). Ik hoorde via-via dat Wipro iemand specifiek zocht voor internationale M&A. Wipro is een reputabel en sympatiek bedrijf, en ik had niet eerder “in-house” ervaring opgedaan. Dus het leek mij een mooie overstap, ook gezien de focus op de VS en Europa.

Wat doet Wipro?

Wipro is één van de Indiase IT giganten (rond de 8 miljard dollar omzet; en meer dan 160.000 werknemers) met wereldwijde activiteiten, met name in de VS en Europa. Het is beursgenoteerd in New York en Mumbai, maar grotendeels nog steeds in eigendom van de familie die het heeft opgericht.

Waar ligt voor jou de juridische uitdaging op internationaal gebied?

Soms ‘zit er ruis op de lijn’ als je met iemand spreekt die anders tegen zaken aankijkt, of andere uitdrukkingen gebruikt, simpelweg vanwege de regels of gewoonten van zijn/haar land. Zeker in internationale transacties is het belangrijk ervoor te zorgen dat iedereen elkaar blijft begrijpen, en er geen misverstanden ontstaan.

Welke les nam je mee vanuit Houthoff

Altijd blijven lachen.

Dos & Don’ts in India

Je kan natuurlijk niet naar India zonder een bezoek aan de Taj Mahal.  En voor een eerste introductie is daarnaast bijvoorbeeld Udaipur aan te bevelen (paleisdom aan het water).  Het voordeel van India is de veelzijdigheid; het is tenslotte (onderdeel van) een subcontinent.  Zo ben je binnen een paar uur rijden vanaf Delhi al in de Himalayas.  En rondom Bangalore kun je bijvoorbeeld olifanten- en tijgerreservaten of koffieplantages bezoeken. De ultieme Indiase badplaats, of eigenlijk meer een kuststreek, is Goa, een voormalig Portugese kolonie die makkelijk is te bereiken vanuit Bangalore of Mumbai met auto of vliegtuig.  Daar ga je heen als je een weekend weg wilt van de stad (en veel expats zijn er permanent neergestreken).

Dos: Uit eten gaan bij Indiërs thuis. De gastvrijheid is hier groot.

Don’ts: Niet met een flesje bier de tempel in. Dat leidde vorige jaar tot een publieke rel met een Nederlandse toerist hier in de buurt. Meer in het algemeen: als je uitgaat in de steden lijkt het soms anders. Maar India is nog relatief conservatief als het gaat om van relaties. Trouwen is de norm en vaak wordt de bruid(egom) door de familie uitgezocht, of worden enkele kandidaten gesuggereerd.

Taj Mahal, India

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur