Deze groei komt voor een groot deel voort uit de internationalisering van ons kantoor

VOORWOORD MICHIEL PANNEKOEK

Trots kijk ik tijdens het schrijven van dit voorwoord terug op een mooi jaar.

Een jaar waarin veel ontwikkelingen het levenslicht zagen. Houthoff Buruma werd Houthoff, een toegankelijke naam voor onze internationale relaties en toch herkenbaar.

Onze aangescherpte positionering Going Beyond werd positief ontvangen door cliënten en ook op de arbeidsmarkt. Cliënten weten dat ze ons moeten inschakelen als het er echt om spant en de bijzonder positieve wervingsresultaten laten zien dat de beste studenten bij ons willen werken. Een nieuwe generatie is klaar om zich aan te sluiten bij de Houthoff familie.

Voor kantoorgenoten zijn vakmanschap, leiderschap, ondernemerschap en teamspirit als kernwaarden onder Going Beyond inmiddels onderdeel geworden van de dagelijkse praktijk. Het zal weinigen zijn ontgaan, dat we hoofdsponsor zijn geworden van Nationale Opera & Ballet, waarmee inmiddels een intensieve samenwerking is opgezet. Ook wisten we de Tax-praktijk uit te breiden met partner Paulus Merks en meerdere medewerkers en werken we hard aan de verdubbeling van de totale praktijkgroep. We gaven vorm aan onze aangescherpte sectorstrategie en Kirsten Berger, advocaat-partner gespecialiseerd in de Energy sector, trad toe. Daarnaast is een eerste basis gelegd voor onze vertegenwoordiging in belangrijke economische centra door respresentatives aan te stellen. Kortom, er is op vele fronten hard gewerkt aan de ontwikkeling van Houthoff. De basis voor verdere groei is gelegd.

Deze groei komt voor een groot deel voort uit de internationalisering van ons kantoor. Met onze eigen vestigingen in Brussel, Londen en New York, onze representatives in Singapore en Houston en ons sterke internationale Friends en Lex Mundi netwerk geven we antwoord op de steeds meer internationale vraag van onze cliënten. Deze editie van het alumnimagazine staat dan ook in het teken van internationalisering. In de verschillende artikelen is te lezen hoe Houthoff op vele fronten international gaat.

In het kader van de samenwerking met Nationale Opera & Ballet spreken we over ‘twee parallelle werelden die samenkomen’. Dat geldt ook voor de internationale ambities van beide organisaties zoals blijkt uit het interview met Els van der Plas, algemeen directeur NO&B.

Ook komen jullie, onze alumni, vaker in internationale rollen terecht. Nils Vernooij ging een uitdaging aan in India en voormalig alumna Esther Veltman geeft een beeld van haar werk en leven als representative van Houthoff in Singapore.

Belangrijke juridische thema’s ontwikkelen zich in een internationale context. Thomas de Weerd en alumnus Wiebe de Haan, General Counsel en Compliance and Data Protection Officer bij MediaMarkt Nederland, geven hun visie op privacy in het kader van de aangescherpte regelgeving door de AVG.

Het ladies event, een succesvol initiatief van Marloes Brans en Marry de Gaay Fortman, gaat dit jaar internationaal en wordt op 2 oktober parallel op alle Houthoff locaties over de wereld georganiseerd.

Veel leesplezier gewenst.

Michiel Pannekoek
Bestuurslid & Chief International Officer

Een nieuwe generatie is klaar om zich aan te sluiten bij de Houthoff familie
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur